Bocka plåt i 3-meterslängd med kantpressning 

En kantpress är en maskin som används för att bocka plåtmaterial såsom stål, aluminium och rostfritt stål. Vår kantpress kan pressa med 175 ton vilket motsvarar att man kan bocka 10 mm tjock stålplåt i 3 meters bredd i 90 grader. Det normala tjockleksspannet är mellan 1-10 mm med en maxbredd på 3 meter.

Tack vare vår styrda kantpress och vårt relativt breda verktygsprogram kan vi knäcka plåtprodukter med ganska stor variationsrikedom.

Vi hjälper dig med 3D konstruktion i CAD

Genom att använda CAD (Computer-Aided Design) kan vi enkelt skapa, redigera och testa olika designalternativ tills vi hittar rätt. CAD programvaran ger dig även möjlighet att visualisera designen innan tillverkningsprocessen sätter igång. Vår erfarna 3D konstruktör hjälper dig att ta fram exakta och detaljerade designmodeller till ditt projekt. Här nedan syns tre vanliga former vi kan utföra i vår kantpress.

Plåt i U-profil - 3D-konstruktion i CAD

U-profil

Plåt i konstruktion strålning 3D CAD-ritning

Strålning

3D-ritning av låda i CAD

Låda

Vilka material kan man bocka/kantpressa?

I vår verkstad har vi en Durma kantpress, 175 ton, som har en maxbredd på 3 meter och 10mm tjock stålplåt. Alla dimensioner under den tjockleken klarar vår bockmaskin av för vanlig stålplåt, rostfri- och aluminiumplåt. Vi har en stor uppsättning av verktyg för att möta upp den variationsrikedom av produkter som passerar vår kantpress.

Tar det lång tid att bocka plåt?

Logicuts kantpress är flexibel och hanteras med snabba ställtider. Vår personal har flerårig erfarenhet av kantpressning och kan med fördel bocka plåt med korta leveranstider i små och medelstora serier. När det gäller bockade plåtprodukter i flera steg, kan vi rita upp bockningssekvensen i styrningen (DELEM) för att maximera en serieproduktion. 

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför bockning av plåt?

Vi har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP filer och dxf -filer mm och hanterar dem efter kundens önskemål. Vi har god erfarenhet av att producera lådor, komplexa utbredningar från plåt. Vi stegbockar eller strålar även semirunda detaljer i Hardoxplåt, ett material som kräver god materialkunskap för att kantpressa. 

Mekanisk verkstad & maskinpark i Mälardalen

Logicut är ett familjeföretag beläget i hjärtat av Mälardalen mellan Bålsta och Enköping. Sedan början av 50-talet har vi bearbetat och förädlat detaljer i plåt, stålplåt, aluminium och rostfritt stål. Med en skicklig personalstyrka och en lång branscherfarenhet är vi kända för att leverera högkvalitativa produkter med snabbhet.