Gasskärning för stora och tunga detaljer i plåt 

Vi skär stålplåt i tjocklekar mellan 20-100 mm

Att skära plåt med gas är en process där gasol och syre samverkar för att värma upp materialet med syftet att sedan skära genom plåten i en förutbestämd matningshastighet. Tack vare vår gasskärningsmaskin, Messer MultiTherm ECO, kan vi effektivt skära stålplåt i tjocklekar mellan 20-100 mm. Maskinen skär med hjälp av Messers patenterade ALFA brännare och ger ett mycket rent skärsnitt med bra vinkelräthet genom magnetisk höjdhållning.

Behöver du hjälp med gasskärning? 

Vårt skärbord är 4000 x 2000 mm för att kunna hantera plåtar i stora format. För att snabba på leveranstiden har vi som målsättning att lagerhålla standardtjocklekarna i 355 kvalitet (T20-T100). Att figurskära plåt med gas är en process som kan ta lång tid, men det går ändå snabbare än andra skärmetoder som vattenskärning.

Logicut erbjuder sina kunder flexibilitet och trygghet
Den fokuserade ser snabbt att vi har möjlighet att välja produktionsmetod för skärning efter vad jobbet kräver alternativt för att forcera tillverkningen. Det här betyder att vi ofta kan skära samma plåttyp i olika produktionsmaskiner, vilket ger flexibilitet.

Frågor om gasskärmaskiner

Vilka material kan man gasskära?

Gasskärning kan i huvudsak användas på olegerade och låglegerade kolstål eftersom skärningen sker med hjälp av en syreståle. Rostfri plåt och aluminium kan inte gasskäras då deras legeringar innehåller nickel och krom som båda kräver en mycket högre smältpunkt än vad gasskärning kan generera. 

Vår gasskärningsmaskin från Messer har ett större skärbord på 2x4 meter vilket möjliggör tillverkning av stora och tunga detaljer. Vi arbetar med ståldetaljer med tjocklekar från 15-100 mm. Tack vare Messers Alphabrännare levererar vi alltid en fin snittyta på detaljerna som figurskärs.

Är det stor ställkostnad att skära med gas?

Vårt mål är att alltid utföra en snabb och flexibel skärning med ett sammansvetsat och produktivt team. Vi tar givetvis en mindre ställkostnad på artikelnivå. Ju högre kvantitet desto lägre ställkostnad förs in i styckpriset.

Vilka filformat använder ni/importerar ni?

Våra kunder erbjuder ibland färdiga filer och vi är mottagliga för de flesta förekommande filformaten som till exempel Step-filer (3D-filer) och dwg- samt dxf-filer.

Har ni långa leveranstider på gasskärning?

Vår ambition är att lagerlägga de vanligaste plåttjocklekarna i stål från 30-100 mm i standardkvalitet (S355). Då kan vi genom flexibel hantering, kunnig personal och en effektiv organisation, ofta svara väldigt snabbt och med kort ledtid.

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför gasskärning?

Vi har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP filer och dxf -filer mm och hanterar dem efter kundens önskemål. Vi har även personal som ritat in skurna detaljer efter kundens önskemål i 2D-cad i över 20 år.

Vi berättar gärna mer om vår gasskärning och vad vi kan erbjuda. Ring 0171 17 00 00, maila eller fyll i formuläret här.