Laserskärning av stål, rostfritt stål och aluminium

Vår nya laserskärmaskin med hög flexibilitet

På Logicut ställer vi höga krav på vår utrustning och våra maskiner. Vår senaste investering TruLaser 1030 fiber installerades i slutet av mars 2022. Tack vare den nya maskinen höjs laserskärningen ytterligare en nivå i både kvalitet och produktivitet.

Maskinen kan köra rostfritt stål upp till 20 mm, aluminium upp till 20 mm och vanligt stål upp till 25 millimeter.

Varför välja laserskärning?

Laserskärning är en avancerad teknik som används för att skära och forma material av olika slag. En utav fördelarna med laserskärning är att den ger hög precision och kvalitet på skärningen. Laserskärning möjliggör även skärning av olika material som stål, rostfritt stål och aluminium med minimalt slitage och avfall. Det innebär att man kan skapa delar med hög precision och minimalt med avfall, vilket i sin tur gör processen effektiv och resultatet högkvalitativt.
 
Ytterligare en fördel med laserskärning är att det är en mycket flexibel metod som kan användas för att skära och bearbeta plåt i olika former och storlekar. Det gör att tekniken passar för olika branscher och användningsområden, och kan användas till allt från prototyptillverkning till produktion av fler detaljer.

Vidareförädling av laserskurna produkter 

Logicuts kunniga personal vidareförädlar sedan de laserskurna produkterna genom svetsning, kantpressning, gängning m.m. Vissa kunder väljer även att köpa rena laserskurna produkter för att använda i sin egen produktion eller byggnation. Läs mer om kantpressning, valsning och svetsning här! 

I samband med den nya lasern har vi också gått över till 3D-CAD (Spaceclaim). Det här möjliggör mer avancerade utbredningar och med rätt handhavande, kunskap och erfarenhet, är det ett kraftfullt verktyg inför laserskärning i plåt. Det förenklar och tydliggör hela tillverkningsprocessen inklusive valsning, kantpressning och svetsning etc. För att möta detta har Logicut anställt en 3D-konstruktör med lång erfarenhet av 3D CAD.

Vi är ditt självklara val vid laserskärning

Behöver du laserskära detaljer i stål eller aluminium till din verksamhet? Logicut har stor erfarenhet av att bearbeta och förädla platta produkter. Oavsett om du behöver rent skurna delar eller specifikt formade detaljer till ditt projekt finns vi här för dig. Vi utför även svetsning, kantpressning, valsning och bockning med stor skicklighet för att forma plåt utefter dina önskemål. Tack vare vår duktiga 3D-konstruktör kan vi även hjälpa dig med detaljerade designmodeller av dina önskade delar. Tveka inte att kontakta oss för ytterligare information.

Vilka material kan man skära med laser?

Vår moderna fiberlaser klarar av att skära stålplåt upp till tjocklek 25mm och aluminium samt Rostfritt stål upp till T20mm. 

Är det en stor ställkostnad för er laserskärning?

Vår inriktning är att ha en snabb och flexibel laserskärning med ett sammansvetsat produktivt team. Vi tar givetvis en mindre ställkostnad på artikelnivå. Ju högre kvantitet desto lägre ställkostnad förs in i styckpriset.  

Vilket CAD/CAM system använder ni?

Vi arbetar med 3D CAD med programmet SpaceClaim som bas. Det är ett fullgott verktyg att konstruera/breda ut/simulera stålprodukter. CAM systemet, det vill säga manövreringsprogrammet inför laserskärning, är Tru Tops Boost som tillhandahållits av Trumpf maskin AB.

Vilka filformat använder ni/importerar ni?

Våra kunder erbjuder ibland färdiga filer och vi är mottagliga för de flesta förekommande filformaten som tillexempel Step-filer (3D-filer) och dwg- samt dxf-filer.

Har ni långa leveranstider på er laserskärning?

Vår ambition är att lagerlägga de vanligaste plåttjocklekarna i basutföranden i både stål, rostfritt och aluminium. Då kan vi genom flexibel hantering, kunnig personal och en effektiv laserskärmaskin ofta svara väldigt snabbt och med kort ledtid.

Vad är fördelarna med laserskärning?

Vår Trumpf laser har hög produktivitet genom växelbord och snabb skärhastighet. Kvaliteten på skärsnitt är hög och jämfört med andra skärmetoder har laserskärning en låg eller ingen efterbearbetning. Maskinen levererar en färdig produkt.

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför laserskärning?

Vi har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP filer och dxf -filer mm och hanterar dem efter kundens önskemål.

Vi berättar gärna mer om vår laserskärmaskin och vad vi kan erbjuda. Ring 0171 17 00 00, maila eller fyll i formuläret här.