Plasmaskärning av plåtar i stora format 

Vi kan plasmaskära såväl stora som små plåtar

Vår plasmaskärmaskin Messer MultiTherm ECO skär plåt i tjocklekar mellan 2-20 mm i stålplåt, 1-12 mm i rostfri plåt samt 1-10 mm aluminium. Messer MultiTherm Eco är av typen torrplasma och kommer utrustad med dubbla skärbord på 4000 x 2000 mm för att kunna hantera plåtar i stora format.

Behöver du hjälp med plasmaskärning av plåtdetaljer? 

Plasmaskärning är ett utmärkt komplement när man inte ställer höga krav på hål och avancerade konturer. Dessutom hanterar vi, som tidigare nämnts, större arbetsstycken bättre.

Plasmaskärning ger i rätt tjockleksspektra en snabb skärhastighet. I kombination med en pålitlig höjdreglering blir skärsnittet även av hög kvalitet.

Vi kan välja produktionsmetod vilket ger stor flexibilitet
Vi har möjlighet att välja produktionsmetod för skärning efter vad jobbet kräver alternativt för att forcera tillverkningen. Det betyder att vi ofta kan skära samma plåttyp i olika produktionsmaskiner, vilket ger större flexibilitet.

3 Fördelar med plasmaskärning

Snabb:

I många fall är plasmaskärning en mycket snabb skärningsmetod som enkelt figurskär detaljer, vilket gör den idealisk för att effektivisera produktionen i industriella tillämpningar.

Anpassningsbar: 

Plasmaskärning kan användas för att skära genom olika tjocklekar av metall, från tunn till tjock plåt.

Flexibel:

Plasmaskärning kan utföras på rostfri plåt, aluminiumplåt och stålplåt.

Frågor & svar om plasmaskärning

Vilka material kan man skära med plasma?

Vår moderna plasmaskärmaskin, Messer Multitherm, klarar av att skära stålplåt upp till tjocklek 20 mm och aluminium samt rostfritt stål upp till 10 mm. Vi har ett stort skärbord på 2x4 meter, vilket möjliggör tillverkning av stora och tunga detaljer.

Är det en stor ställkostnad för er plasmaskärning?

Vår inriktning är att utföra en snabb och flexibel skärning tack vare ett sammansvetsat och  produktivt team. Vi tar givetvis en mindre ställkostnad på artikelnivå. Ju högre kvantitet desto lägre ställkostnad förs in i styckpriset.

Vilka filformat använder ni/importerar ni?

Många kunder kommer till oss med färdiga filer. Logicut kan ta emot flera av de vanligast förekommande filformaten som Step-filer (3D-filer), och dwg- samt dxf-filer. 

Hur långa leveranstider har ni på er plasmaskärning?

Vår ambition är att lagerlägga de vanligaste plåttjocklekarna i basutföranden i både stål, rostfritt och aluminium. Då kan vi genom flexibel hantering, kunnig personal och en effektiv organisation svara väldigt snabbt och leverera med kort ledtid.

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför plasmaskärning?

Logicut har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP-filer och dxf-filer mm och hanterar dem utefter kundens önskemål. Vi har även personal med 20 års erfarenhet som kan rita i 2D CAD.

Vi berättar gärna mer om vår plasmaskärning och vad vi kan erbjuda. Ring 0171 17 00 00, maila eller fyll i formuläret här.