Vidareförädling – Kantpressning


Kantpressning med vår kantpress Durma

Vår kantpress kan pressa med 175 ton vilket motsvarar att man kan böja 10 mm tjock stålplåt i 3 meters bredd i 90 grader. 

Maskinen är en styrd kantpress och med vårt relativt breda verktygsprogram kan vi knäcka plåtprodukter med ganska stor variationsrikedom. Det normala tjockleksspannet är mellan 1-10 mm med en maxbredd på 3 meter.

Vår 3D-konstruktör har lång erfarenhet av 3D CAD

U-profil

Strålning

Låda

Vilka material kan man bocka/kantpressa?

I vår verkstad har vi en Durma kantpress ,175 ton, som har en maxbredd på 3 meter och 10mm tjock stålplåt. Alla dimensioner under den tjockleken klarar vår bockmaskin av för vanlig stålplåt, rostfri- och aluminiumplåt. Vi har en stor uppsättning av verktyg för att möta upp den variationsrikedom av produkter som passerar vår kantpress.

Tar det lång tid att bocka plåt?

Logicuts kantpress är flexibel och hanteras med snabba ställtider. Vår personal har flerårig erfarenhet av kantpressning och kan med fördel bocka plåt med korta leveranstider i små och medelstora serier. När det gäller bockade plåtprodukter i flera steg, kan vi rita upp bockningssekvensen i styrningen (DELEM) för att maximera en serieproduktion. 

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför bockning av plåt?

Vi har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP filer och dxf -filer mm och hanterar dem efter kundens önskemål. Vi har god erfarenhet av att producera lådor, komplexa utbredningar från plåt. Vi stegbockar eller strålar även semirunda detaljer i Hardoxplåt, ett material som kräver god materialkunskap för att kantpressa.