Logicut laserskär plåt i stål, rostfritt och aluminium


TruLaser 1030 fiber är vår nya laserskärmaskin med hög flexibilitet

Logicuts nya investering TruLaser 1030 fiber installerades i slutet av mars 2022. Nu höjs laserskärningen ytterligare en nivå i kvalitet och produktivitet. 

I maskinen körs rostfritt upp till 20 mm, aluminium upp till 20 mm och stål upp till 25 millimeter.

Logicuts kunniga personal vidareförädlar sen de laserskurna produkterna genom svetsning, kantpressning, gängning m.m. Vissa kunder köper rena laserskurna produkter för att använda i sin egen produktion eller byggnation. 

I samband med den nya lasern har de också gått över till 3D-CAD (Spaceclaim). Det här möjliggör mer avancerade utbredningar och med rätt handhavande, kunskap och erfarenhet, är det ett kraftfullt verktyg inför laserskärning i plåt. Det förenklar och tydliggör hela tillverkningsprocessen inklusive valsning, kantpressning och svetsning etc. För att möta detta har Logicut anställt en 3D-konstruktör med lång erfarenhet av 3D CAD.

Vilka material kan man skära med laser?

Vår moderna fiberlaser klarar av att skära stålplåt upp till tjocklek 25mm och aluminium samt Rostfritt stål upp till T20mm. 

Är det en stor ställkostnad för er laserskärning?

Vår inriktning är att ha en snabb och flexibel laserskärning med ett sammansvetsat produktivt team. Vi tar givetvis en mindre ställkostnad på artikelnivå. Ju högre kvantitet desto lägre ställkostnad förs in i styckpriset.  

Vilket CAD/CAM system använder ni?

Vi arbetar med 3D CAD med programmet SpaceClaim som bas. Det är ett fullgott verktyg att konstruera/breda ut/simulera stålprodukter. CAM systemet, det vill säga manövreringsprogrammet inför laserskärning, är Tru Tops Boost som tillhandahållits av Trumpf maskin AB.

Vilka filformat använder ni/importerar ni?

Våra kunder erbjuder ibland färdiga filer och vi är mottagliga för de flesta förekommande filformaten som tillexempel Step-filer (3D-filer) och dwg- samt dxf-filer.

Har ni långa leveranstider på er laserskärning?

Vår ambition är att lagerlägga de vanligaste plåttjocklekarna i basutföranden i både stål, rostfritt och aluminium. Då kan vi genom flexibel hantering, kunnig personal och en effektiv laserskärmaskin ofta svara väldigt snabbt och med kort ledtid.

Vad är fördelarna med laserskärning?

Vår Trumpf laser har hög produktivitet genom växelbord och snabb skärhastighet. Kvaliteten på skärsnitt är hög och jämfört med andra skärmetoder har laserskärning en låg eller ingen efterbearbetning. Maskinen levererar en färdig produkt.

Kan ni hjälpa oss att rita in detaljer till CAD systemet inför laserskärning?

Vi har en konstruktör anställd med mångårig erfarenhet av 3D-CAD. Vi hjälper gärna till att forma era produkter i CAD systemet vid behov. Vi importerar STEP filer och dxf -filer mm och hanterar dem efter kundens önskemål.

Vi berättar gärna mer om vår laserskärmaskin och vad vi kan erbjuda. Ring 0171 17 00 00, maila eller fyll i formuläret här.