Logicut växlar upp till nästa nivå inom laserskärning

TruLaser 1030 fiber – ny laserskärmaskin med hög flexibilitet

Logicuts nya investering TruLaser 1030 fiber installerades i slutet av mars 2022. Nu höjs laserskärningen ytterligare en nivå i kvalitet och produktivitet. 

I maskinen körs rostfritt upp till 20 mm, aluminium upp till 20 mm och stål upp till 25 millimeter.

Logicuts kunniga personal vidareförädlar sen de laserskurna produkterna genom svetsning, kantpressning, gängning m.m. Vissa kunder köper rena laserskurna produkter för att använda i sin egen produktion eller byggnation. 

I samband med den nya lasern har de också gått över till 3D-CAD (Spaceclaim). Det här möjliggör mer avancerade utbredningar och med rätt handhavande, kunskap och erfarenhet, är det ett kraftfullt verktyg inför laserskärning i plåt. Det förenklar och tydliggör hela tillverkningsprocessen inklusive valsning, kantpressning och svetsning etc. För att möta detta har Logicut anställt en 3D-konstruktör med lång erfarenhet av 3D CAD.

Kombinerad gas- & plasmaskärmaskin – Messer

Plasma-aggregatet på den här maskinen skär plåt i tjocklekar mellan 2-20 mm i stålplåt, 1-12 mm i rostfri plåt samt 1-10 mm i aluminium. 

Gasbrännaren tar över vid T25 och skär stålplåt upp till 100 mm tjocklek. 

Vår styrka
Den fokuserade ser snabbt att vi har möjlighet att välja produktionsmetod för skärning efter vad jobbet kräver alternativt för att forcera tillverkningen. Det här betyder att vi ofta kan skära samma plåttyp i olika produktionsmaskiner, vilket ger flexibilitet