Laserskärning
Gasskärning
Plasmaskärning

Logicut leverar kvalitet, flexibilitet & snabbhet

Vår nya TruLaser 1030 fiber – laserskärning med hög flexibilitet

Logicuts nya investering TruLaser 1030 fiber installerades i slutet av mars 2022. Nu höjs laserskärningen ytterligare en nivå i kvalitet och produktivitet. 

I maskinen körs rostfritt upp till 20 mm, aluminium upp till 20 mm och stål upp till 25 millimeter.

Logicuts kunniga personal vidareförädlar sen de laserskurna produkterna genom svetsning, kantpressning, gängning m.m. Vissa kunder köper rena laserskurna produkter för att använda i sin egen produktion eller byggnation. 

I samband med den nya lasern har de också gått över till 3D-CAD (Spaceclaim). Det här möjliggör mer avancerade utbredningar och med rätt handhavande, kunskap och erfarenhet, är det ett kraftfullt verktyg inför laserskärning i plåt. Det förenklar och tydliggör hela tillverkningsprocessen inklusive valsning, kantpressning och svetsning etc. För att möta detta har Logicut anställt en 3D-konstruktör med lång erfarenhet av 3D CAD.

Gasskärning – vi lagerhåller standardtjocklekar

Vårt skärbord är 4000 x 2000 mm, vilket innebär att vi kan hantera plåtar i stora format. För att snabba på leveranstiden har vi som målsättning att lagerhålla standardtjocklekarna i 355 kvalitet (T20-T100). 

Vår styrka
Den fokuserade ser snabbt att vi har möjlighet att välja produktionsmetod för skärning efter vad jobbet kräver alternativt för att forcera tillverkningen. Det här betyder att vi ofta kan skära samma plåttyp i olika produktionsmaskiner, vilket ger flexibilitet.

Laserskärning med ny fiberlasermaskin

Plasmaskärning – vi hanterar plåtar i stora format

Plasmaskärning är ett utmärkt komplement när man inte ställer höga krav på hål och avancerade konturer. Dessutom hanterar vi, som tidigare nämnts, större arbetsstycken bättre.

Plasmaskärning ger i rätt tjockleksspektra en snabb skärhastighet och med en pålitlig höjdreglering får vi hög kvalitet på skärsnittet.