Vi kan svetsning

Logicut har lång erfarenhet av svetsarbeten

Vår personal har mångårig erfarenhet av svetsteknik och svetsning. Våra duktiga svetsare är vana av att jobba med både stora och arbetskrävande svetskonstruktioner likväl som svetsning av tunnare material med finkänsligare svetsteknik.

Grövre svetsning & konventionell MIG svetsning

Vår svetspersonal arbetar med både Puls Mig, för grövre svetsning, samt konventionell MIG-svetsning. MIG-svetsning, eller CO2-svetsning som det också kallas, är en bred svetsmetod och används normalt för stål, rostfritt och aluminium.

Vi svetsar också i tunnare material samt produkter som kräver mindre efterbearbetning (slipning och slaggborttagning). Då är TIG-svetsning en mer naturlig metod och även den är lämplig för de flesta legeringar av stål, rostfritt och aluminium.

Har ni licensierade svetsare?

Vi har erfarna och kunniga svetsare som har certifikat enligt SS-EN ISO9606-1:2017. Vi arbetar dagligen med MIG/MAG-svetsning (trådsvetsning), vilket kräver god materialkännedom samt kunskap om fogberedning.

Klarar Logicut av TIG-Svetsning?

Vi svetsar TIG dagligen och arbetar med de vanligast förekommande legeringarna för stål, rostfritt och aluminium. Att TIG svetsa är en finare svetsmetod (svetsning med tillsatsmaterial) som lämnar mindre efterarbete och lämpar sig väl i stålplåt i det tunnare spannet (1,5mm<T<3mm). TIG svetsning är som mest lämplig i små och korta serier, då ställtiden är kortare än vid MIG/MAG.

Kan Logicut svetsa rör?

Vi har en lång historia av att svetsa rör till anläggningsföretag för betongpumpning. För oss är det viktigt att förenkla processen och skapa en ergonomisk arbetsställning. Därför svetsas läggrör, stigarrör och konrör i lägesställare med hastighetseglering (rundmatningsbockar). Då skapas goda förutsättningar att få en homogen och stark svets, med hög täthet.

Medarbetarna på Logicut har lång erfarenhet av svetsarbeten